søndag 8. juli 2012

Testing av nytt kamera fra Sony


For noen uker siden fikk vi en hyggelig mail:
Sony Norge har vært på leting etter en god reiseblogg. Etter å ha kommet over deres blogg, er vi sikker på å ha funnet den. Flotte bilder og reiseskildringer. Vårt spørsmål er om dere kunne tenke dere å ta med et Sony Handycam GW55 på tur?

Først trodde vi egentlig at det var en av de typiske "Du har vunnet en bil og gratis bensinforbruk i et år"-mailene, men her skulle det altså vise seg at vi hadde med en ekte person i et ekte firma med kun gode intensjoner å gjøre.

Enden på visa var at vi kort tid etterpå fikk tilsendt et kamera for testing. Vi som er i overkant interesserte i nye duppeditter er henrykte over vårt nye kamera, og ønsker med dette å gi dere en kjapp tease.


Sony GW55 er et HD-kamera som ble sluppet på markedet i Norge i mai/juni 2012. Da vi først mottok pakken tenkte vi "Her må de da være noe galt, den er jo på størrelse med ei pakke erter". Dette er ikke feil. Kameraet er så stort at Per-Erik lett kan skjule det i sin hånd. Det skal sies at Per-Erik har over gjennomsnittet lange, smekre, elegante og feminine pianofingre, men dog!

Sony GW55 har følgende spek (kilde: Sony Norge)
Vanntett ned til 5 meter
Støtsikkert (Dette har vi egentlig ikke noe ønske å teste ut, men kjekk garanti uansett)
HD med utskiftbart mikrominnekort
10x optisk Zoom
29,8 mm vidvinkel
3" LCD-berøringsskjerm
GPS-tracking

Dette skal ikke være en produktanalyse, da det er folk som er langt flinkere enn oss til å gjøre slike tester. Vi har nå testet kameraet i hverdagen, og så langt har det innfridd til det fulle. Kameraet er ikke større enn 10,55 (h) x 3,22 (b) x 7,02 (d) cm stort, og veier latterlige 208 gram (med 8 Gb minnebrikke). På den første testen har vi kun kjørt auto- og standardinnstillinger, noe som fungerer mer enn godt nok til feriefilmen. Med disse innstillingene kan man filme i 1 time og 41 minutter på 8 Gb, noe som er mer enn nok til en vanlig ferietur. Om du skulle ønske å filme mer, er det garantert en butikk der du er som selger minnebrikker så "store" at du kan filme herfra til månen om det skulle være ønskelig.

Det vil liker aller best så langt er intuitiviteten kameraet har. Du åpner opp skjermen, kameraet er klar til kamp og thats it! Ønsker du er det selvfølgelig mulig å bruke 1-trykksmetoden på berøringsskjermen for å endre fokusområdet, samt andre menyfunksjoner som makro, eksponering og forhåndsprogrammerte filmprogram. Fordelen ved kameraet er at du vil få et meget godt resultat uten å dykke ned i tekno-spesifikasjoner. En annen ting som fenger er bildestabilisatoren som slår inn automatisk slik at man kan filme stabilt selv om hånden skjelver litt. Vi anbefaler likevel å bruke et støtt underlag eller en tripod om målet er å filme makrodetaljer over lengre perioder.


Kameraet tar kan også ta stillbilder. I forhold til akkurat dette er vi spesielt kritiske siden vi er SLR-mennesker (speilreflekskamera) begge to. Etter første testen av den funksjonen fant vi ut at vi uansett kommer til å ta med kameraene våre på tur for å sikre oss at bildene blir slik vi vil ha dem.

Under finner du en første test av kameraet. Story line er ikke av de sterkeste du har sett, men motivene er fine og musikken god. Takk til fine lille Oskar som stilte opp som modell på kort varsel og til Torbjørn Dyrud for hans fantastiske låt Spring Song. Vi kommer tilbake med mer film og tanker rundt kameraet i løpet av sommeren. Vi må bare ut å filme litt først, noe som er lett siden kameraet ligger i baklomma konstant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar